Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Συλλογή δηλητηριου μέλισσας

Συλλογή δηλητηριου μέλισσας

ΠΗΓΗ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΜΕΛΙ.GR

Συλλογή δηλητηρίου μέλισσαςΈνα ποιοτικό προϊόν αναπτύχθηκε με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας για μέγιστη απόδοση, όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τον ιδανικό τρόπο για τη συλλογή του δηλητήριου της μέλισσας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες και ερασιτέχνες.



Η συσκευή συλλογής δηλητηρίου,  με ονομασία BV0508 έχει αναπτυχθεί με την ιδέα να κάνει τη συλλογή του δηλητήριου της μέλισσας φυσικά και όσο το δυνατόν ευκολότερη, ενώ την ίδια στιγμή είναι απολύτως αβλαβής για τις μέλισσες. Ξεχάστε τις παλιές άκομψες, τεράστιες, ερασιτεχνικές συσκευές, που λειτουργούσαν με τεράστιες μπαταρίες - το προϊόν αυτό βολικό καθώς μπορεί να είναι, δεν έχει εξωτερικά καλώδια και σύρματα, καθόλου παλιομοδίτικες λεπτομέρειες. Η ακρίβεια της εργασίας είναι εγγυημένη από ένα μικροεπεξεργαστή στο εσωτερικό, με το λογισμικό βελτιστοποιημένο ώστε να παρέχει: εξαιρετικά αποτελέσματα, Ιδιαίτερη επιμέλεια για την υγεία των μελισσών , Εκπληκτικά εύκολο στη χρήση. Η συσκευή συλλογής δηλητήριου μέλισσας αντιπροσωπεύει τον τρέχοντα και πλέον ορθολογικό τρόπο συλλογής δηλητήριου μέλισσας.



Η BV0508 λειτουργεί τέλεια από μόνη της, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες μεγέθους AA (LR06), ενσωματωμένες στο πλαίσιο. Με ένα σετ αλκαλικές μπαταρίες, η συσκευή έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμη για χρήση και μέχρι ένα εντυπωσιακό χρονικό διάστημα - 4-5 μήνες. Όλες οι λειτουργίες που υποστηρίζονται από το συλλέκτη δηλητήριου είναι πλήρως αυτόματες.

Τι είναι η  και σε τι διαφέρει από άλλα παρόμοια προϊόντα στην αγορά;


Η συσκευή συλλογής δηλητήριου χρησιμοποιείται για τη συλλογή φυσικού δηλητήριου των μελισσών, με βελτιωμένη τεχνική και δημιουργικό σχεδιασμό.

Πώς λειτουργεί :


Αν είναι τοποθετημένο στην μπροστινή είσοδο της κυψέλης, θα προκαλέσει τις μέλισσες με ήπια ερεθίσματα, κάνοντάς τες να τσιμπούν αλλά να μην πεθαίνουν. Απαιτούνται μόνο μερικά λεπτά για να συλλέξει αρκετά δηλητήριο μέλισσας που να είναι ορατό και στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη κυψέλη. Λίγες από αυτές τις συσκευές μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου 10-30 κυψέλες.
IMGP82IMGP83

Η συσκευή συλλογής δηλητήριου είναι ένα μοναδικό σχέδιο, με απαράμιλλα χαρακτηριστικά και ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά που ελέγχονται με μικροεπεξεργαστή. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές συλλογής δηλητήριου αναπτύσσεται με τη φροντίδα για τις μέλισσες στην πρώτη θέση, ενώ εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και εύκολη στη χρήση.


Πως να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή:


Η συσκευή έχει ένα ενσωματωμένο σετ μπαταριών έτοιμο για χρήση μέσα στο κουτί του. Για να αρχίσετε τη συλλογή δηλητηρίου, τοποθετείστε το γυαλί ακριβώς κάτω από τα τεντωμένα σύρματα στην μπροστινή κεκλιμένη πλευρά της συσκευής.
IMGP85
Η συσκευή δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προσοχή ή τοποθέτηση.
Βάλτε την στην είσοδο της κυψέλης με την πλευρά του γυαλιού και των συρμάτων προς την πόρτα της.

Ενεργοποιήστε τη συσκευή πατώντας το κουμπί στη θέση I. Μετά από 5sec η συσκευή αρχίζει αν λειτουργεί. Μια ένδειξη ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά είναι το τρεμόπαιγμα του πράσινο ή ανοιχτού μπλε LED με όνομα RUN. Κάθε 50sec η συσκευή κάνει παύση για 10sec. Μετά από 40λεπτά λειτουργίας η συσκευή κλείνει αυτόματα. Αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος συλλογής δηλητηρίου σε μία συνεδρία ανά κυψέλη.
Η συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα πριν περάσουν τα 40 λεπτά πιέζοντας το κουμπί στη θέση 0.
Όταν η συσκευή κλείσει αυτόματα, και τα δύο LEDs κλείνουν επίσης. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή πιέστε το κουμπί στη θέση 0, περιμένετε ένα λεπτό και πιέστε ξανά το κουμπί στη θέση Ι. Σε 5sec η συσκευή είναι και πάλι έτοιμη για χρήση και η ένδειξη RUN θα αναβοσβήσει.
IMGP86
Μετά από 20 ως 40 λεπτά απενεργοποιήστε τη συσκευή, ή αφήστε τη να σβήσει μόνη της αυτόματα. Αφήστε τη συσκευή για 10-20 λεπτά σε σκιερό μέρος χωρίς να αφαιρέσετε το γυαλί. Κάνοντας το αυτό επιτρέπετε στις υπόλοιπες μέλισσες να απομακρυνθούν. Τώρα αφαιρέστε το γυαλί - υπάρχουν λευκοί κρύσταλλοι πάνω του. Αφήστε το σε σκιερό μέρος ώστε να στεγνώσει το δηλητήριο και έπειτα ξύστε το με ένα ξυράφι.

Ωστόσο το δηλητήριο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία πριν πωληθεί:


Το ξηραμένο δηλητήριο μπορεί να περιέχει ορατά συστατικά, αυτά πρέπει να αφαιρεθούν. Η τελική ξήρανση γίνεται σε ανοιχτούς γυάλινους σωλήνες χημείου με calcium chloride. Το δηλητήριο στο τελικό του βάρος διατηρείται σε σκοτεινά μπουκάλια, σε ξηρό μέρος αποφεύγοντας το άμεσο ηλιακό φως. Η εναπομένουσα υγρασία πρέπει να είναι λιγότερο από 10%. Το αφυδατωμένο δηλητήριο μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ψυγείο για πάνω από ένα χρόνο. Για να αυξήσετε την ποιότητα και να το φυλάξετε ακόμα περισσότερο, το δηλητήριο πρέπει να υποστεί - με αυτό τον τρόπο και αποθηκευμένο σε ψυγείο, το δηλητήριο θα αντέξει πάνω από 5 χρόνια!

Πόσο μπορώ να συλλέξω;

Τα στατιστικά λένε ότι κατά τη διάρκεια μιας καλής περιόδου 0,1 ως 0.5 γραμμάρια παράγονται από μία κυψέλη ημερησίως.
Η καλύτερη ώρα συλλογής είναι νωρίς το πρωί, 1-2 ώρες πριν οι μέλισσες αρχίσουν να πετάνε. Η ημερήσια διάρκεια συλλογής μπορεί να είναι από 30 λεπτά ως 2 ώρες τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: